آیا خرید و فروش ارز جرم است؟

آیا خرید و فروش ارز جرم است؟

حقوق کیفری
بدون دیدگاه

جرم خرید و فروش ارز چیست؟ آیا این کار جرم محسوب می شود؟ مجازات خرید و فروش ارز چیست؟ و سوالاتی از این قبیل که ذهن افراد را به خود درگیر کرده و سبب شده تا افراد زیادی از انجام معاملات ارزی واهمه داشته باشند. در یک پاسخ کلی به سوالات عنوان شده می توان اینگونه عنوان کرد که خرید و فروش ارز در منطقه امن تعیین شده به هیچ عنوان جرم نیست اما در صورت عبور از خط قرمز قانون مجرم شناخته خواهید شد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی بیشتر جرم خرید و فروش ارز بپردازیم، اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در این باره دارید می توانید به سایت وکیل نبوی مراجعه نمایید.

 

آشنایی با چگونگی خرید و فروش ارز

امروزه تجارت های بین المللی و معاملات دلاری سبب شده تا افراد به کسب سود و درآمد بالایی برسند و همین امر سبب شده برخی افراد برای ورود به دنیای معاملات ارزی ترغیب شوند. با وجود سودآوری این بازار اما گاهی برخی افراد سودجو برای کسب درآمد بیشتر به روش های غیر قانون روی می آورند و همین امر سبب شده تا بازار ارزی با آشفتگی های ناگهانی مواجه شود.

برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی دولت محدوده امن برای خرید و فروش ارز تعیین نموده که فراتر از آن به منزله جرم تلقی خواهد شد. این محدودیت ها بی نظیمی را کاهش داده اما همچنان افرادی هستند که به طرق مختلف محدودیت ها را دور می زنند و مرتکب جرم می شود.

برای دریافت مشاوره از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری با سابقه در انواع دعاوی کیفری با شماره 09216982591 تماس حاصل فرمایید.

 

 خرید و فروش ارز قانونی به چه صورتی است؟

اگر قصد ورود به دنیای معاملات ارزی را دارید بهتر است پیش از هر اقدامی برای سرمایه گذاری در این مسیر راه های قانونی کسب درآمد از این روش را یاد بگیرید. بر اساس قوانین معاملات ارزی افراد می توانند با خرید ارز در منطقه امن کسب و کار خود را اداره کنند، این قوانین با هدف پیشگیری از قاچاق ارز تعیین شده و کلیه نهاد ها موظف به رعایت آن هستند.

بر اساس قوانین تعیین شده افراد تنها می توانند ارز مورد نیاز خود را تنها از طریق بانک مرکزی یا صرافی های مجاز تهیه کنند. به خاطر داشته باشید که خرید و فروش از دلالان ارز عمل ریسک بالا است زیرا شما نمی توانید از اصالت ارز اطمینان حاصل کنید و به این ترتیب در یک لحظه ممکن است سرمایه شما به هیچ تبدیل شود.

برای اینکه خرید و فروش ارز جرم محسوب نشود باید از راه های قانونی وارد عمل شوید، دقت داشته باشید که این معاملات دارای محدودیت هایی هستند و افراد برای خرید باید مدارک شناسایی خود را به همراه داشته باشند. دقت داشته باشید که معاملات قانونی به واسطه تعیین سقف خرید، محدودیت هایی را اعمال کرده و افراد حق خرید ارز بیشتر از سقف تعیین شده را ندارند، به همین دلیل هرگونه عبور از محدودیت های اعمال شده جرم به شمار می آید.

 

 آیا خرید و فروش ارز جرم است؟

در پاسخ به سوال فوق باید گفت که عملکرد افراد در زمان خرید و فروش ارز تعیین کننده این خواهد بود که آیا خرید و فروش ارز جرم است؟ یا خیر. برای جرم انگاری این فعل باید سه رکن اصلی را در نظر بگیرید، ارکان مادی، معنوی و قانونی؛ که هریک به نوبه خود در جرم نگاشتن یک فعال تاثیر مستقیم دارند. جرم خرید و فروش ارز باید از سه فیلتر عنوان شده گذر کند تا بتوان آن را تایید یا رد کرد.

بهتر است بدانید که هرگونه معاملات ارزی در شبکه قانونی نظام و با رعایت قوانین اعمال شده جرم محسوب نمی شود اما در صورتی که فرد خریداری محدودیت های اعمال شده را رعایت نکند؛ با عبور از خط قرمز قوانین مرتکب جرم می شود.

البته این تنها جرمی نیست که افراد مرتکب می شوند، با توجه به این که تنها بانک و صرافی های مورد تایید، مجاز به خرید و فروش ارز هستند؛ هرگونه خرید و فروش ارز خارج از این حیطه جرم محسوب می شود و افرادی که در این زمینه کار می کنند مجرم به شمار می آیند.

پرونده های کیفری موکلین محترم با دقت و در کمترین زمان ممکن پیگیری خواهند شد جهت هماهنگی با دفتر مجموعه با شماره 09216982591 تماس حاصل نمای.

 

جرم خرید و فروش ارز و انتقال آن به خارج از کشور

علاوه بر محدودیت هایی که برای خرید و فروش ارز قانونی در داخل کشور وجود دارد، برای انتقال ارز به خارج از کشور نیز قواعد و محدودیت هایی وجود دارد که دور زدن آن جرم به شمار می آید. با وجود اینکه محدودیت های اعمال شده به افراد اجازه نمی دهد تا بیشتر از سقف تعیین شده ارز به خارج از کشور منتقل کنند، برخی افراد به روش های مختلف پولشویی کرده و به نوعی قوانین را دور می زنند.

پولشویی یک جرم ثابت شده است و در صورتی که محدودیت های اعمال شده توسط فرد نادیده گرفته شود، مجرم است. سقف انتقال ارز به خارج از کشور هر سال با توجه به نرخ تورم و نوسانات ارز تغییر می کند و در صورت عدم آگاهی از قوانین و محدودیت های آن بهتر است با تیم وکیل نبوی در ارتباط باشد. در این مجموعه کلیه خدمات مربوطه توسط وکلای حرفه ای پیگیری خواهد شد.

در حال حاضر سقف انتقال ارز به خارج از کشور معادل 10 هزار یورو است و افراد نمی توانند بیشتر از آن را به صورتی قانونی انتقال دهند، البته تبصره ای برای تاجران و افرادی که معاملات بین المللی انجام می دهند وجود دارد. این افراد می توانند به همراه مدارک شناسایی و مدارک مربوط به دلیل انتقال این میزان ارز، سازمان گمرک مراجعه نمایند.

با این روش فرد می تواند از طریق قانونی و به واسطه سازمان گمرک مبلغ درخواستی خود را از طریق بانک های مختلف دریافت نمایند. برای این کار کد رهگیری دریافتی از گمرک را به شعب متفاوت هر بانک ارائه می دهد و میزان ارز مورد نظر را تحویل می دهد. با تحویل هر مقدار ارز، رسید دریافت کرده و در نهایت پس از موافقت مرکز اطلاعات مالی امکان انتقال میزان ارز بیش از 10 هزار یورو برای فرد فراهم خواهد شد.

 

سقف خرید و فروش ارز

همانطور که در قسمت قبل عنوان شد، افراد می توانند تا سقف 10 هزار یورو ارز را در روز به خارج از کشور انتقال دهند. این میزان به صورت عادی و بدون نیاز به اظهارنامه قابل انجام است، البته سقف 10 هزار یورو آنها برای انتقال ارز به صورت انتقالات بین بانکی است. چنانچه فرد قصد خروج از کشور از طریق خطوط هوایی را داشته باشد، می تواند حداکثر 5 هزار یورو به همراه خود داشته باشد.

میزان ارزی که افراد می توانند از راه های زمینی با خود از کشور خارج کنند حداکثر 2 هزار یورو است و در صورت مشاهده بیشتر از سقف آن جرم تلقی خواهد شد. بی توجهی به محدودیت های اعلام شده جرم است و فرد خاطی با توجه به میزان جرم انجام شده، مجازات خواهد شد.

 

مجازات جرم خرید و فروش ارز

با توجه به موارد عنوان شده خرید و فروش ارز خارج از حیطه قانونی جرم است و فرد خاطی باید با توجه به میزان جرم انجام شده در هر سطح، مجازات شود. جرایمی که در حیطه خرید و فروش ارز قرار می گیرند شامل موارد زیر هستند:

  • قاچاق ارز
  • خرید و فروش از صرافی های غیر مجاز
  • ورود و خروج ارز به روش های غیر قانونی

هر یک از موارد عنوان شده با توجه به میزان ارز جابجا شده در سطوح قانونی از جرایم قرار میگیرند و متحمل جزای نقدی و غیر نقدی خواهند بود. جریمه های نقدی، حبس، شلاق و … از مهم ترین مجازاتی هستند که برای جرم خرید و فروش ارز غیر قانونی در نظر گرفته شده است.

میزان مجازات در نظر گرفته شده برای ورود غیر قانونی ارز یک الی دو برابر ارزش ریالی، برای خروج غیر قانونی دو الی چهار برابر ارزش ریالی و خرید و فروش غیر قانونی معادل دو برابر ارزش ریالی آن است. در شرایطی که میزان جرم بیش از حد تصور باشد و فرد خاطی علاوه بر پرداخت جریمه نقدی به شلاق نیز محکوم خواهد شد که تعداد آن با توجه به میزان جرم کاملا متفاوت است. میزان حبس در نظر گرفته شده با توجه به میزان ارزش ارز و سطح جرم نیز از 3 ماه تا 24 ماه تعیین خواهد شد.

 

جمع بندی

خرید و فروش ارز جرم است در صورتی که قوانین را رعایت نکنید. این موضوع برای افرادی که معاملات بین المللی انجام می دهند از اهمیت زیادی برخوردار است و از این رو باید به روش های قانونی معاملات خود را انجام دهند. برخی افراد بدون داشتن اطلاعات در این زمینه، اقداماتی را انجام می دهند که جرم تلقی می شود، پس بهتر است پیش از هر کاری با یک مشاور خوب در ارتباط باشید.

وکیل نبوی با ارائه بهترین راهکارهای قانونی شرایطی را فراهم می کند تا به واسطه آن بتوانید معاملات بین المللی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. با توجه به این که مجازات جرم خرید و فروش ارز بر اساس قانون متغیر است و باید سطح جرم مشخص شود، داشتن اطلاعات حقوقی می تواند تاثیر زیادی در عملکرد شما داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر شما می توانید از طریق پشتیبانی سایت و یا شماره واتساپ با وکیل نبوی ارتباط برقرار کنید.

 

 

4.7/5 - (4 امتیاز)
, , , , , , ,
مطالب مرتبط