از مهمترین بخش های تامین هزینه های اداره امور یک کشور برای دولت دریافت مالیات از مردم است . این منبع نقش مهمی در پیشرفت و سرعت بخشیدن به برنامه های هدف گذاری شده دولت خواهد داشت تا با تجمیع منابع درآمدی نسبت به تکمیل پروژه های در دست اجرا و برنامه های هدف گذاری شده خود جهت رفاه حال مردم کشور اقدام نماید .در قانون انواع گوناگونی از مالیات در نظر گرفته شده است ، در اینجا با یکی از اصلی ترین آنها که مالیات بر ارث می باشد آشنا خواهیم شد .
مالیات بر ارث چیست؟
فهرست محتوا
با توجه به اهمیت و مسائل خاصی که این موضوع دارد شما میتوانید با دریافت مشاوره از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری با تجربه در زمینه مالیات بر ارث نسبت به شرایط خود آگاهی یابید . پرداخت مالیات بر ارث امری اجتناب ناپذیر می باشد و آگاهی از شرایط و روند پیگیری و رسیدگی به امور آن با مشاوره و وکالت به یک وکیل پایه یک دادگستری که در امور مالیات بر ارث دارای تجربه کافی باشد شما موکلین محترم را یاری مینماید تا در کمترین زمان و صرف کمترین هزینه از مزایای یک وکیل مالیاتی در زمینه مالیات بر ارث بیشترین بهره را برده و با سرعت روند رسیدگی را به اتمام رسانید .
مالیات بر ارث بر تمامی دارایی و اموال به جا مانده از شخص فوت شده محاسبه خواهد گردید. به این ترتیب که پس از فوت شخص ، ماترک یا اموال منقول و غیرمنقول به جا مانده از آن شخص مابین تمامی وراث آن شخص تقسیم میگردد.در اینجا میزان محاسبه مالیات بر ارث مطابق میزان خویشاوندی با شخص متوفی و مقدار سهمی که از ارث دارد انجام خواهد گرفت و ورثه می بایستی مالیات بر ارث را بپردازند.
اگر چنانچه به هردلیلی مالیات بر ارث تعیین شده پرداخت نگردد ، ورثه به هیچ عنوان قادر نخواهند بود تا امور مربوط به انتقال مالکیت اموال منقول و غیرمنقول شخص متوفی به خود را به انجام رسانند و یا حتی در تصرف آنها باشد ، املاک و زمین ها و سایر اموال شخص فوت شده را تا پیش از پرداخت مالیات بر ارث آنها نمیتوان به فروش رساند .
از این رو پیشنهاد میگردد با مشاوره از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری با تجربه در زمینه مالیات بر ارث نسبت به تسهیل و سرعت بخشیدن به روند رسیدگی امور مربوط به مالیات بر ارث املاک و زمین های موروثی و به سرانجام رساندن آن با شماره 09216982591 تماس حاصل نمایید .
قانون مالیات بر ارث
قانون مالیات بر ارث در سال 1316 به تصویب مجلس وقت میرسد اما در ادامه دچار تغییراتی میگردد در زمان اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم ، قانون مالیات بر ارث نیز اصلاح میگردد .این اصلاحیه از سال1395 ابلاغ و اجرایی گردید .
با این توضیحات مشخص است که محاسبه میزان مالیات بر ارث قبل از سال 95 و پس از آن با یکدیگر تفاوت دارند . بدین معنی که تاریخ فوت قبل از تاریخ 95/1/1 طبق قوانین قبلی و اگر شخص متوفی بعد از این تاریخ فوت کرده باشد مطابق با قوانین اصلاح شده بررسی و محاسبه خواهد شد. لازم به ذکر است که در این دو دسته از قانون مالیات بر ارث مسائل مشترکی وجود خواهد داشت .
قانون مالیات بر ارث سال 95 به قبل
حجم و میزان اموال و املاک شخص متوفی و همچنین تعداد نفراتی که نسبت خویشاوندی با متوفی دارند و سهمی از ارث متوفی میبرند نقش مهم و تاثیر گذاری در تعیین میزان مالیات بر ارث شخص متوفی در قانون قبل سال 95 دارد . تمامی اموالی که از شخض متوفی بجا مانده است به دو بخش دارایی ها و دیون و تعهدات شخص تقسیم میگردد و بدین صورت که ابتدا تمامی اموال توسط کارشناسان معتبر ارزش گذاری میگردند و سپس مطابق قانون تمامی تعهدات شخص متوفی حسابرسی و کسر میگردد و سپس مالیات آن محاسبه میگردد.
همچنین طبق قانون مالیات بر ارث سال قبل 95 معافیت های مالیاتی نیز با توجه به شرایط ممکن است شامل شود .
در ادامه بر اساس قانون محاسبه مالیات بر ارث دارایی ها انجام خواهد گرفت و هر شخصی که از متوفی سهمی به او رسیده باشد باید نسبت به سهم خود به پرداخت مالیات بر ارث آن اقدام نماید .
با توجه به پیچیدگی های روند رسیدگی به امور مالیات بر ارث ، پیشنها میشود تا با مشاوره و هماهنگی لازم جهت وکالت وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری و وکیل مالیاتی با تجربه در زمینه مالیات بر ارث ، زمان و مسیر رسیدن به هدف را کوتاه نمایید .
قانون مالیات بر ارث سال 95 به بعد
پس از اصلاح قانون مالیات مستقیم در سال 95 و ابلاغ آن برای متوفیان سال 95 به بعد ، همه اموال شخص متوفی گروه بندی میگردد و مطابق قانون در گروهی که در آن قرار گرفته است مالیات به آن تعلق میگیرد .
با در نظر گرفتن قوانین سال 95 به بعد تعیین میزان مالیات شخص متوفی با توجه به گروهی که در آن قرار میگیرد دارای تفاوت است زیرا در گروه اول که شامل پدر ، مادر ، زن ، شوهر ، اولاد ، فرزندان اولاد میگردد دارای کمترین میزان مالیات نسبت به دو گروه دیگر میباشد .دو گروه دیگر با توجه به نسبت خویشاوندی بدین صورت تقسیم میشوند که در گروه دوم ، اجداد ، برادر ، خواهر و فرزندان آنها قرار میگیرند و در گروه سوم سایر خویشاوندان شخص متوفی شامل عمو ، عمه ، دایی ، خاله و فرزندان آنها قرار میگیرند .
این گروه بندی فقط برای تعیین میزان مالیات بر ارث متوفی از تاریخ اول فروردین سال 1395 به بعد میباشد .
برای دریافت مشاوره مستقیم از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری وکیل مالیاتی در شهر تهران با شماره 09216982591 تماس حاصل نمایید و ضمن آگاهی از شرایط قوانین نسبت به سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به امور مربوط به مالیات بر ارث از وکالت وکیل نبوی بهره مند گردید .
معافیت مالیات بر ارث
در قانون سال 95 به بعد مواردی ذکر گردیده که شامل معافیت مالیات بر ارث میگردد .
یکی از این موارد اموال به جا مانده از شهیدان گرانقدر میباشد که پس از آنها به ورثه گروه اول و دوم آنها خواهد رسید .
مورد دیگر نیز شامل لوازم خانگی و ضروری محل سکونت فرد متوفی میشود که قانون با توجه به شرایط برای آن نیز معافیت در نظر گرفته است .
در روند رسیدگی به محاسبه مالیات بر ارث متوفی پس از مشخص شدن میزان مالیات بر ارث هرکدام از ورثه ، با توجه به الزامی که قانون برای پرداخت مالیات بر ارث قرار داده است پرداخت مالیات بر ارث متوفی بر وارثان لازم الاجرا میباشد و در صورت عدم پرداخت مالیات بر ارث مشخص شده ، طبق قانون وارثان نخواهند توانست نسبت به امور انتقال مالکیت اموال به نام خود اقدام نمایند . این امر حتی در دسته بندی جرایم مالیاتی نیز قرار میگیرد .
به موکلین محترم پیشنهاد میگردد تا قبل از هر اقدامی با مشاوره از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری ، وکیل مالیاتی در شهر تهران با تجربه حل و فصل دعاوی مالیاتی از مسیر درست به سمت هدف حرکت نمایید .
اظهارنامه مالیاتی ارثی
در روند رسیدگی به امور تعیین مالیات بر ارث متوفی و اظهارنامه ارثی که از طرف خانواده متوفی ارائه میگردد و در ادامه سازمان امور مالیاتی با بررسی اطلاعات ارائه شده و همچنین اطلاعاتی که توسط سازمان جمع آوری میگردد و پس از به روز رسانی ارزش آنها و پس از بررسی و کسر تعهدات و سایر هزینه های بجا مانده از متوفی نتیجه محاسبات را به ورثه متوفی اعلام مینماید و پس از آن ورثه موظف میگردند تا نسبت به سهمی که از متوفی بهره میبرند ، مالیات آن را پرداخت نمایند . ذکر این نکته که قبل از پرداخت مالیات بر ارث هر گونه نقل و انتقال سهم الارث برای ورثه ممنوع میباشد .
مالیات بر ارث املاک مسکونی و تجاری
قانون در رابطه با مالیات بر ارث املاک مسکونی و تجاری و اداری تفاوت قائل میباشد بطوریکه مالیات بر ارث ملک مسکونی %7.5 ارزش معاملاتی آن محاسبه خواهد گردید اما این محاسبات برای املاک تجاری به گونه ای دیگر خواهد بود و محاسبه میزان مالیات بر ارث ملک تجاری معادل %3 ارزش روز ملک تجاری خواهد بود .
شما میتوانید با مراجعه به دفتر وکالت وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری ، وکیل مالیاتی در شهر تهران از مشاوره ایشان در زمینه مالیات بر ارث بهره مند گردید .
برای هماهنگی و دریافت وقت مشاوره با شماره 09216982591 تماس حاصل نمایید.
وکیل انلاین مالیاتی
وکیل نبوی، امکان دریافت مشاوره آنلاین با وکیل مالیاتی را برای شما فراهم کرده است. می توانید به صورت آنلاین به یکی از وکلای مجموعه پیام داده و پرسش خود را مطرح نمایید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود.
شما می توانید از طریق پشتیبانی سایت و یا شماره واتساپ با وکیل نبوی ، ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول
میزان مالیاتی که بر تمامی دارایی و اموال به جا مانده از شخص فوت شده تعیین میگردد را مالیات بر ارث می نامند .
تعیین میزان مالیات بر ارث املاک مسکونی %7.5 ارزش معاملاتی آن خواهد بود .
تعیین میزان مالیات بر ارث املاک تجاری معادل %3 ارزش روز ملک خواهد بود .