درخواست طلاق توافقی

درخواست طلاق توافقی

حقوق خانواده
بدون دیدگاه

درخواست طلاق توافقی در مقایسه با انواع دیگر طلاق، آسان‌تر و تقریبا بدون دردسر است. در این نوع طلاق زن و شوهر با هم به تفاهم می‌رسند تا به‌ صورت مسالمت‌آمیز به زندگی مشترک خود پایان دهند. در مراحل طلاق توافقی، زوجین باید در خصوص مسائل مالی و غیرمالی خود به تفاهم برسند. از جمله این مسائل می‌توان به حضانت فرزندان، مهریه، نفقه، تقسیم اموال مشترک و… اشاره کرد. در نهایت این توافقنامه به دادگاه ارجاع داده می‌شود و در صورتی که با قوانین مطابقت داشته باشد، مورد تایید دادگاه قرار می‌گیرد.

جهت دریافت مشاوره از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری با سابقه در انواع دعاوی خانواده با شماره 09216982591 تماس حاصل فرمایید.

 

شرایط کلی طلاق توافقی

زندگی مشترک همیشه با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. گاهی اوقات این چالش‌ها آن‌چنان عمیق و غیرقابل حل می‌شوند که زوجین را به بن‌بست جدایی می‌کشانند. امروزه طلاق توافقی به عنوان یک راهکار مدرن می‌تواند فرصتی برای رهایی از این بن‌بست و شروع مسیر جدیدی باشد. همچنین زوجین در این نوع طلاق، برخلاف طلاق‌های دیگر به اثبات عسر و حرج یا شروط ضمن عقد نکاح نیازی ندارند. از جمله شرایط درخواست طلاق توافقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رضایت و توافق کامل زوجین: اصلی‌ترین شرط طلاق توافقی، رضایت و توافق کامل زوجین برای جدایی است.
  • توافق درباره مسائل مالی: زن و شوهر باید در خصوص کلیه مسائل مالی، مانند نحله، مهریه، نفقه، جهیزیه و… به تفاهم برسند.
  • توافق درباره حضانت فرزندان: همچنین یکی دیگر از شرایط طلاق توافقی حضانت فرزندان است. در صورت وجود فرزند، دو طرف باید درباره موضوعاتی مانند حضانت، ملاقات و نفقه فرزند خود به توافق برسند.
  • شرکت در جلسات مشاوره: دو طرف باید در جلسات مشاوره‌ای که در مراکز غربالگری و طلاق توافقی برگزار می‌شود، شرکت کنند.
  • ارائه دادخواست طلاق توافقی: متقاضیان طلاق می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، درخواست طلاق خود را ثبت کنند.

 

 

پیشنهاد میکنیم مطلب ” وکیل طلاق توافقی ” را نیز مطالعه نمائید.

 

 

مراحل طلاق توافقی

اگر چه درخواست طلاق توافقی به صورت مسالمت‌آمیز صورت می‌گیرد. ولی با این حال حکم طلاق به سرعت صادر نمی‌شود و مراحلی دارد که باید به طور صحیح و قانونی طی شود. ✔ مشاوره و تصمیم

در نخستین مرحله از طلاق توافقی رن و شوهر باید اطلاعات خود را در سامانه نوبت‌دهی طلاق ثبت  و نوبت خود را دریافت کنند. سپس دو طرف باید در مراکز مشخص شده برای مشاوره خانواده حاضر شوند. در آخر باید گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ کنند. در این شرایط است که از نظر دادگاه تصمیم زوجین برای طلاق قطعی می‌شود.

✔ ارائه دادخواست

پس از توافق، زوجین باید درخواست طلاق خود را ارائه دهند. به طوری که برای این کار باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند.

✔ تعیین وقت دادرسی

پس از ارائه درخواست طلاق توافقی، زن و شوهر باید صبر کنند تا در دادگاه خانواده برای آن‌ها وقت دادرسی تعیین شود. تعیین وقت دادرسی از طریق یک ابلاغیه به هر دو طرف  اطلاع داده خواهد شد. علاوه‌بر ابلاغیه زمان دادگاه به صورت پیامک نیز برای زوجین ارسال می‌شود.

✔ حضور در دادگاه

در این مرحله طرفین یا وکلای آن‌ها باید بعد از دریافت ابلاغیه در زمان و شعبه مشخص شده و به همراه مدارک مورد نیاز در محل حاضر شوند.

✔ تلاش برای سازش

طرفین یا وکلای آن‌ها باید برای مشاوره به واحد مشاور دادگاه خانواده مراجعه کنند و قبل از آن باید توسط زوجین هزینه‌ای پرداخت شود. در این مرحله مشاور خانواده تمام سعی خود را می‌کند تا زوجین با هم سازش و مصالحه کنند‌. ولی در صورت عدم موفقیت و اصرار دو طرف به جدایی، مشاور توافق‌نامه جدایی آن‌ها را تنظیم می‌کند. زوجین نیز پس از امضای آن برای صدور گواهی عدم سازش توافقنامه را به دادگاه ارائه می‌دهند.

✔ آزمایش بارداری

برای صادر شدن گواهی عدم سازش باید باردار نبودن زن برای دادگاه اثبات شود. اگر قبل از مراجعه به دادگاه خانواده گواهی عدم بارداری توسط زن از آزمایشگاه گرفته شده باشد، مورد تایید دادگاه خواهد بود. همچنین زن با ارائه گواهی سلامت بکارت نیز می‌تواند تایید دادگاه را برای صدور گواهی عدم سازش دریافت کند. نکته قابل توجه دیگر این است که در صورت یائسگی زن، دیگر به ارائه گواهی عدم بارداری نیازی نخواهد بود. علاوه‌بر این توافق زن و شوهر درخصوص باردار نبودن زوجه نیز برای صدور گواهی عدم سازش کفایت می‌کند.

✔ صدور گواهی عدم سازش

پس از طی کردن مراحل قبلی زوجین یا وکلای دو طرف باید برای دریافت گواهی عدم سازش به دادگاه مراجعه کنند.

✔ صدور طلاق توافقی

زوجین در آخرین مرحله از طلاق بعد از دریافت گواهی عدم سازش، سه ماه فرصت دارند به دفتر طلاق مراجعه کنند.

 

مشاوره طلاق توافقی چگونه است؟

یکی از مراحل ضروری و الزامی در فرایند طلاق توافقی، شرکت در جلسات مشاوره است. این جلسات پیش از طلاق برای حل مشکلات زوجین و جلوگیری از طلاق آن‌ها برگزار می‌شود. در این جلسات، مشاور به دو طرف کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری نسبت به مشکلات خود داشته باشند و راهکا‌رهای متعددی را پیش روی آن‌ها قرار می‌دهد تا بتوانند مشکلات خود را بررسی و حل کنند‌. برخی از مواردی که در این جلسات بررسی می‌شود عبارتند از:

  • ارزیابی احتمال امکان ادامه زندگی مشترک و برطرف شدن مشکلات
  • ارائه راهنمایی و مشاوره در خصوص چگونگی سازگاری با طلاق
  • بررسی ریشه‌های مشکلات زناشویی
  • آموزش مهارت‌های فرزندپروری به طرفین در صورت وجود فرزند
  • کمک به زوجین برای رسیدن به توافق درباره مسائل مرتبط با طلاق

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست طلاق توافقی

برای ارائه درخواست طلاق توافقی، زن و شوهر باید مدارکی را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه دهند که عبارتند از:

  • اصل شناسنامه زوج (مرد)
  • در صورتی که حق طلاق با زن باشد باید وکالت‌نامه محضری طلاق ارائه شود.
  • اصل شناسنامه زوجه (زن)
  • ارائه توافقنامه مبنی‌بر توافقات طرفین بر سر مسائلی مانند مهریه و حضانت فرزند
  • کپی کارت ملی زوجین
  • اصل عقدنامه یا رونوشت آن
  • گواهی عدم بارداری زوجه از پزشکی قانونی و مراکز پزشکی مجاز

 

بخشنامه جدید طلاق توافقی

با توجه به بخشنامه جدید در ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده، زوجین نمی‌توانند بدون داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق به صورت توافقی از هم جدا شوند. قوانین طلاق توافقی در مقایسه با سال‌های گذشته تغییراتی داشته و کمی دشوار‌تر شده است. از این‌رو براساس قانون جدید، زوجین باید در سایت تصمیم، درخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنند و وقت مشاوره بگیرند. همچنین طی کردن این فرآیند برای زن و شوهر اجباری است. در صورتی که دو طرف بتوانند پس از گذراندن دوره مشاوره  از مراکز مشاوره گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ کنند. می‌توانند مابقی مراحل طلاق توافقی را به پایان برسانند‌.

 

نحوه درخواست طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

اگر هر یک از زوجین یا هر دو طرف در خارج از ایران سکونت داشته باشند و با هم به توافق برسند. که به صورت توافقی  از هم جدا شوند و بخواهند درخواست طلاق توافقی بدهند. در این صورت باید کلیه مراحل طلاق توسط وکیل در دادگاهای خانواده ایران طی شود.

همچنین برای گرفتن وکیل لازم نیست زوجین یا یکی از آن‌ها که در خارج از کشور زندگی می‌کند به ایران بیاید‌. براساس ماده ۳۴ قانون آیین دادرسی مدنی شیوه‌های متعددی برای گرفتن وکیل طلاق توافقی در خارج از ایران وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نخستین راه برای گرفتن وکیل این است که زوجین یا یکی از آن‌ها که در خارج از کشور اقامت دارد به کنسولگری یا سفارت ایران در کشور محل سکونت خود مراجعه کند. سپس به یکی از اقوام یا دوستان خود وکالت مدنی بدهد تا آن فرد بتواند از طرف او برای گرفتن وکیل اقدام کند.
  • در روش دوم زوجین یا یکی از دو طرف که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، می‌توانند با حضور در کنسولگری یا سفارت خانه ایران به صورت مستقیم برای خود وکیل بگیرند.

 

پیشنهاد میکنیم مطلب ” وکیل طلاق در تهران ” را نیز مطالعه نمائید.

 

 

مدت زمان فرایند طلاق توافقی چقدر است؟

در حالت کلی مدت زمان مورد نیاز برای فرآیند طلاق توافقی یکسان نیست. زیرا این فرآیند به یک‌سری روند اداری و گرفتن نوبت از سامانه‌های نوبت‌دهی نیاز دارد. این مراحل در هر یک از شهرهای کشور در مدت زمان متفاوتی طی می‌شود. همچنین عوامل دیگری مانند میزان جمعیت و تعداد درخواست کنندگان طلاق نیز می‌تواند مدت زمان طلاق توافقی را تحت تاثیر قرار دهد. ولی در حالت کلی پس از دریافت درخواست طلاق تقریبا ۱۵ روز طول می‌کشد تا نوبت به شما برسد. پس از آن نیز گذراندن جلسات مشاوره نیز ۵۰ روز زمان خواهد برد. زوجین در صورت داشتن یک وکیل پیگیر و متخصص می‌توانند این پروسه را بین ۱۰ تا ۳۰ روز به سرانجام برسانند. همچنین این زمان در شهرهای کم جمعیت که تعداد درخواست کنندگان کمتری دارند و کارهای اداری زمان کمتری می‌برد با سرعت بیشتری انجام می‌شود. مزیت داشتن وکیل در طلاق توافقی

در صورتی که زوجین زمان و حوصله کافی برای پیگیری فرآیند طلاق توافقی نداشته باشند. نمی‌توانند به صورت فعال در مراحل طلاق شرکت کنند. از این‌رو استفاده از خدمات یک وکیل طلاق می‌تواند بسیار کمک‌کننده و مفید باشد.

وکیل طلاق با تخصصی که در امور حقوقی و خانواده، دارد می‌تواند فرآیند طلاق توافقی را در سریع‌ترین زمان به سرانجام برساند. از جمله وظایف آن می‌توان به بررسی و انجام تمامی امور مرتبط مراحل دادرسی اشاره کرد. همچنین با داشتن وکیل، دیگر نیازی نیست در بسیاری از مراحل دادگاه حضور داشته باشید.

علاوه‌بر این وکیل طلاق توافقی می‌تواند در روند طلاق از بروز هرگونه  تنش و اختلافات احتمالی جلوگیری کند. از همه مهم‌تر باعث کوتاه‌تر شدن مدت زمان رسیدگی به طلاق نیز می‌شود. بنابراین انتخاب یک وکیل باسابقه و متبحر در حوزه طلاق توافقی می‌تواند به طرفین کمک کند تا فرآیند طلاق به صورت اصولی و بدون اشتباه طی شود.

 

مشاوره با وکیل طلاق

 

طلاق توافقی با داشتن حق طلاق

حق وکالت در مورد طلاق به طور قانونی به آقا داده می‌شود. به طوری که او می‌تواند به هر دلیلی از همسر خود جدا شود. ولی برخی مواقع پیش می‌آید که آقا این حق را به همسر خود نیز می‌دهد تا او بتواند به جای او در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند. نکته قابل توجه این است که این عمل به معنای ساقط شدن حق طلاق از طرف آقا نیست. بلکه در مسئله طلاق مانند یک وکالت موقت است و حق طلاق برای داشتن اعتبار کافی  باید سه شرط لازم را داشته باشد:

✔ شرط اول: حق طلاق تاریخ مشخصی ندارد، یعنی باید به صورت بلاعزل و همیشگی باشد.

✔ روش دوم: حق طلاق نباید قابل انتقال به شخص دیگری باشد به این معنا که همسر به جای آقا وکیل بگیرد.

✔ شرط سوم: حق طلاق باید از حق اسقاط در تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی برخوردار باشد. یعنی اینکه همسر بعد از صادر شدن حکم طلاق و بدون ثبت اعتراض ۴۰ روزه، بتواند به دفتر طلاق مراجعه کند.

به طور معمول آقا به خانم حق وکالت در طلاق را می‌دهد تا هر دو طرف شرایط یکسانی داشته باشند‌. این عمل در فرآیند طلاق به عنوان یک ابزار برای اطمینان از حقوق و مصالح زن و شوهر استفاده می‌شود. هنگامی که زن از حق وکالت در طلاق برخوردار باشد. براساس اختیاراتی که به وکیل داده می‌شود، می‌تواند وکیلی را که قابل اعتماد است را برای حضور در مراحل اداری طلاق انتخاب کند. در حقیقت، با داشتن حق طلاق دیگر وجود وکیل الزامی نیست. همچنین زوجین برای دریافت حق وکالت در طلاق باید به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند. سپس سند رسمی وکالت در طلاق را طبق شرایط ذکر شده، تنظیم و امضا کنند. علاوه‌بر این  آقا در زمان عقد نیز می‌تواند وکالت در طلاق را به خانم خود بدهد. ولی به طور معمول تنظیم و امضای یک مدرک رسمی وکالت در دفتر ثبت اسناد اعتبار بالاتری دارد.

 

سخن پایانی

در درخواست طلاق توافقی دو طرف با رضایت کامل تصمیم به جدایی می‌گیرند. این نوع طلاق یکی از ساده‌ترین روش‌های طلاق بوده که در چند سال اخیر متقاضیان زیادی داشته است. در حقیقت یکی از اساسی‌ترین شرایط طلاق توافقی این است که زن و شوهر برای پایان دادن به زندگی مشترک خود باید در مورد مسائل مادی و غیر مادی نظیر نفقه، جهیزیه، مهریه، نحله، اجرت المثل، شرط نصف کردن دارایی مرد و حضانت فرزندان و… به توافق برسند و آن‌ را به صورت مکتوب بنویسند. همچنین این نوع طلاق از نوع بائن است و برای اینکه دو طرف بخواهند مجددا با هم زندگی کنند باید صیغه عقد خوانده شود.

شما می توانید از طریق پشتیبانی سایت و یا شماره واتس اپ با وکیل نبوی ارتباط برقرار کنید.

 

4.9/5 - (8 امتیاز)
, , , , , , , , , , , ,
مطالب مرتبط