کشف حجاب یکی از جرایم قانونی است که به واسطه آن فرد مجرم ملزم گذراندن تعهدات قانونی است. در دین اسلام داشتن حجاب برای زنان و مردان توصیه شده ، به همین دلیل در قانون جمهوری اسلامی نیز اجرای این امر به یک قانون تبدیل شده است. اهمیت این موضوع تا جایی است که به یکی از مهم ترین بخش های خبری در سال های اخیر تبدیل شده و پیگیری آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
فردی که مرتکب به جرم کشف حجاب می شود می بایست جزای اقدام خود را در قالب حبس یا پرداخت جریمه نقدی بپردازد. اگر اطلاعات به دنبال اطلاعات حقوقی مجازات کشف حجاب هستید می توانید به سایت وکیل نبوی مراجعه کنید، همچنین در ادامه با ما همراه باشید به بررسی بیشتر جرم کشف حجاب و مجازات آن بپردازیم.
کشف حجاب چیست؟
فهرست محتوا
در معنای لغوی حجاب یعنی رو گرفتن و در پرده کردن چیزی است که در دین اسلام این معنا برای زن الزامی شده و زنانی که به دین اسلام اعتقاد و باور دارند باید آن را رعایت کنند. به بیان دیگر در اسلام پوشانند مو و بدن بر زنان واجب است و تمام فقه های شیعه و سنی بر الزام آن توافق دارند .
با توجه به این که قوانین جمهوری اسلامی بر اساس شرع و دین تنظیم شده، پس کشف حجاب به نوعی یک عمل غیر قانونی به شمار می آید. به بیان دیگر می توان گفت که قانون گذاری جمهوری اسلامی بر قواعد و الزامات شرعی تکیه دارد و برخی اقدامات که با باور های دینی در تناقض هستند، جرم به شمار می آیند و انجام آن جرم و مجازات خاص را در پی خواهد داشت.
کشف حجاب از مهم ترین مسائل متناقض با قواعد اسلامی است، از این رو در قوانین جمهوری اسلامی نیز جرم به حساب می آید و بر اساس ماده 638 قانون مجازات اسلامی، فردی که مرتکب به جرم کشف حجاب می شود باید به جزای نقدی یا حبس محکوم شود. با وجود اینکه بر اساس قوانین اسلامی حجاب کامل به معنای پوشاندن کامل موی سر و تمام اعضای بدن بغیر از گردی صورت، دست و پا تا مچ است و غیر از آن جرم به شمار می آید.
برای دریافت مشاوره از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری با سابقه در انواع دعاوی کیفری در تهران با شماره 09216982591 تماس حاصل فرمایید .
چرا کشف حجاب جرم است؟
بر اساس مطالب عنوان شده یکی از منابع و عوامل تاثیر گذار در قانون جمهوری اسلامی، شرع است و با توجه به این که شرع و دین بر وجود حجاب تاکید دارد پس هرگونه عملی که خلاف آن، جرم به شمار می آید. کشف حجاب جرم است و انجام آن جرم انگاشته می شود، پس بدون شک باید برای مجازات افراد خاطی و مجرم قوانین خاصی تعیین شود.
زنان و دخترانی که در انظار عمومی بدون حجاب تعیین شده و قانونی ظاهر شوند مجرم به شمار می آیند و جرم مشهود انجام داده اند پس بر اساس قوانین مجازات اسلامی باید با توجه به میزان جرم آن ها ملزم به پرداخت جریمه نقدی یا حبس شوند.
مجازات کشف حجاب چیست؟
با توجه به اینکه قانون مجازات اسلامی بر پایه ارکان شرعی نوشته شده و شرعیات تاثیر زیادی در آن دارند، بهتر است بدانید که کشف حجاب در انظار عمومی جرم انگاشته شده و بر اساس ماده 638 قانون مجازات اسلامی زنانی که مرتکب این جرم شوند مجرم و باید مجازات شوند. در این ماده به صراحت بیان شده زنانی که در معابر عمومی بدون توجه به قوانین حجاب، کشف حجاب کنند به مجازات 10 روز تا 60 روز حبس یا جریمه نقدی 50 هزار تا 500 هزار ریال محکوم می شوند.
بر اساس قانون جمهوری اسلامی بد حجابی یا بی حجابی جرم بزرگی است و همین امر سبب شده که در سال های اخیر این موضوع به یکی از چالش های بزرگ جامعه تبدیل شوند. لازم به ذکر است که قاضی پرونده می تواند بر اساس شرایط حبس را به جریمه نقدی تبدیل نماید.
کشف حجاب یا بدحجابی تنها به منظور برداشتن روسری نیست و گاهی در مورد نوع پوشش و لباس افراد نیز صدق می کند. بدلباسی خانم ها در جامعه نیز به نوبه خود جرم تلقی می شود، در واقع زنان باید بر اساس گفتار دین و با توجه به دستورات شرع لباس خود را انتخاب کنند.
در سال های اخیر اقداماتی در مقابله با این قوانین توسط بانوان صورت گرفته که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی جرم تلقی شده و مجازات خاص خود را به همراه دارند. میزان مجازات متغیر هستند و با توجه به میزان بدحجاب و بد لباس بودن فرد تعیین می شود، البته در حال حاضر جرم بد لباسی مساوی با همان جرم بدحجابی است.
مجازات کشف حجاب در رسانه های اینترنتی
بی حجابی یک جرم با جنبه عمومی است که نه تنها در جامعه بلکه در تمام شرایط یک عمل غیر قانونی به شمار می آید، بر این مبنا افرادی که در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی نیز اقدام به کشف حجاب میکنند نیز مجرم محسوب می شوند. در این راستا بهتر است بدانید که مجازات این افراد متفاوت تر خواهد بود، در واقع این اقدام به نوعی بی عفتی و ترویج بی بندوباری را به همراه دارد.
مجازات کشف حجاب در فضای مجازی با توجه به سلبریتی بودن فرد متفاوت است و بدون شک افرادی که شهرت بیشتری دارند مجازات سنگین تری برای آن ها تعیین می شود. گاهی برخی اقدامات توسط افراد مشهور و سلبریتی در فضای مجازی انجام می شود که در قانون مجازات اسلامی، مجازاتی برای آن در نظر نگرفته شده، در این حالت دادستان به عنوان مدعی العموم اقدام به تعیین مجازات مقطعی می کند. این مجازات تا زمانی که برای جرم کشف حجاب در فضای مجازی، مجازاتی در نظر گرفته شود، لازم الاجرا است.
در سال های اخیر به واسطه پیشرفت دنیای مجازی در زندگی افراد، پیگیری های بیشتری در زمینه رعایت استاندارد های امنیتی انجام می شود. حجاب سنگر اسلام است و اهمیت زیادی در قانون جمهوری اسلامی دارد از این رو پیگیری آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. مجازاتی که برای کشف حجاب در فضای مجازی در نظر گرفته شده شامل 3 ماه تا 24 ماه حبس و جریمه به مبلغ 5 میلیون تا 40 میلیون تومان وجه نقد رایج مملکت می شود.
مجازات کشف حجاب در خودرو
کشف حجاب یکی از مشکل ساز ترین جرایمی است که علاوه بر جنبه خصوصی، در دسته جرایم عمومی قرار دارد. مجازات کشف حجاب در خودرو نیز از 50 هزار ریال تا 500 هزار ریال در نظر گرفته شده، همچنین مدت زمان حبس برای این 1 روز تا 2 ماه است. البته بهتر است بدانید که این مجازات برای فرد است و برای خودرو نیز به صورت جداگانه مجازات متفاوتی در نظر گرفته شده که شامل 100 هزار تومان جریمه نقدی به همراه 10 امتیاز منفی برای خودرو است.
با وجود مجازاتی که برای این جرم در نظر گرفته شده، اما همچنان شاهد وقوع این اتفاقات هستیم و می توان در گوشه به گوشه ایران عزیز شاهد بی حجاب بودن برخی افراد بود؛ این قانون لازم الاجرا است و به هیچ عنوان تغییر نمی کند. البته عدم توجه به امتیازات منفی که به عنوان مجازات کشف حجاب معرفی شده اند؛ عواقب چندان خوبی به همراه ندارد. عدم توجه به تذکرات و نادیده گرفتن قانون جمهوری اسلامی؛ باعث توقیف ماشین و انتقال آن به پارکینگ می شود.
چه افرادی حق شکایت از فرد بی حجاب را دارد؟
پاسخ به این سوال با کلی نگری داده می شود و باید گفت که به واسطه جرم بودن این عمل، امکان گزارش دادن و شکایت کردن از فرد بی حجاب برای عموم آزاد است. با توجه به این که کشف حجاب در دسته جرایم عمومی قرار میگیرد و انجام آن به نوعی باعث جریحه دار کردن اذهان عمومی می شود، پس اقدام به گزارش آن نیز جنبه عمومی دارد و تمام افراد جامعه مجاز به گزارش و شکایت آن هستند.
مجازات کشف حجاب با برخورد مجرم ارتباط مستقیم دارد، در واقع با توجه به این که عموم افراد می توانند در زمینه شکایت علیه کشف حجاب اقدام کنند ممکن است واکنش مجرم چندان خوشایند نبوده و اقدامات محافظه کارانه ای برای دفاع از خود انجام دهد. علاوه بر عموم افراد جامعه، ضابطین دادگستری مانند پلیس نیروی انتظامی یا نیروی امنیت اخلاقی می توانند اقدام به توقیف و بازداشت فرد بدحجاب یا بی حجاب کنند.
برای تهیه و تنظیم اظهار نامه و دفاعیه جهت مشاوره و وکالت وکیل نبوی با شماره 09216982591 تماس حاصل نمایید .
مشاوره با وکیل کیفری
وکیل نبوی ، این امکان را برای شما فراهم کرده است که بتوانید بدون پرداخت هزینه مشاوره دریافت کنید. به این منظور کافیست تا از طریق یکی از روش های ارتباطی سایت، سوال خود را با مجموعه مطرح نمایید. شما می توانید از طریق پشتیبانی سایت و یا شماره واتساپ با وکیل نبوی ، ارتباط برقرار کنید.
جمع بندی
مجازات کشف حجاب همانند یک قلعه است که بسیاری از افراد جامعه علاقه مند به فتح آن هستند. ، با وجه به آن که اینکه این اقدام هزینه های مادی و زمانی زیادی برای افراد به همراه دارد، اما باز هم کسانی هستند که به عمد یا غیر عمد مرتکب این جرم خواهند شد.
میزان مجازاتی که برای بد حجابی یا بی حجابی در نظر گرفته شده اند، در سال 1402 با تغییرات چشمگیری همراه بود. در واقع علاوه بر جریمه های نقدی و حبس فرد مجرم، امتیازات منفی برای خودرو و محل ارتکاب جرم نیز به آن افزوده شده است. اگر اطلاعات زیادی درباره جرم کشف حجاب ندارید اما در دام این مشکل افتاده اید، پیشنهاد میکنیم حتما به سایت وکیل نبوی مراجعه نمایید. در این مجموعه کلیه اطلاعات لازم درباره این قانون در اختیار شما قرار می گیرد؛ حتی می توانید با برقراری تماس با واحد پشتیبانی این مجموعه امکان پرسش پاسخ برای شما نیز فراهم خواهد بود.