وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

حقوق ملکی
بدون دیدگاه

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در باره چه موضوعی است و چه افرادی در این کمیسیون فعالیت دارند، از مهم ترین مباحثی است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. با توجه به وضعیت شهرنشینی و ساختمان سازی های فراوان در سطح شهر، شهرداری با هدف رعایت قوانین و استاندارد های ساخت و ساز قواعد مشخصی را وضع نموده است. بر اساس این قواعد هرگونه ساخت و ساز خارج از عرف، غیر مجاز و مورد پیگیری قرار میگیرد.

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مجموعه و مرجع قانونی برای رسیدگی به تخلفات و جرایم ساختمانی است که بر اساس ماده های قانونی، قواعد و استاندارد هایی برای ساخت و ساز شهری تعیین می نماید. اگر اطلاعات زیادی در این باره ندارید، توصیه میکنیم پیش از هر گونه اقدام برای ساخت و ساز، برای دریافت مشاوره مستقیم از وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری وکیل ملکی در شهر تهران با شماره 09216982591 تماس حاصل نمایید و ضمن آگاهی از شرایط قوانین نسبت به سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به امور مربوط از وکالت وکیل نبوی بهره مند گردید.

 

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری چیست؟

افرادی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارند به دفعات با عبارت ” کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ” برخورد داشته اند؛ اگر بخواهیم به زبان ساده شما را با این کمیسیون و مجموعه اقدامات آن آشنا کنیم، باید به مثال زیر دقت کنید:

تصور کنید که فردی قصد ساخت و ساز در منطقه شهر نشین را دارد، در مرحله اول باید در جهت دریافت پروانه ساخت اقدام کنید. در اینجا کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری وارد عمل می شود و بر اساس قواعد و استاندارد های از پیش تعیین شده وظایف خود را انجام می دهد. وظیفه اصلی این مجموعه رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز در فضای شهری است و با هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز برخورد قانونی خواهد داشت.

 

ماده ۱۰۰ شهرداری چه قانونی را در بر میگیرد؟

بر اساس ماده 10 شهرداری هر فرد یا نهاد برای راه اندازی کسب و کار مورد نظر، باید یک پشتوانه قانونی داشته باشد. در تبصره یک این ماده ضرورت وجود کمیسیون ذکر شده که در آن کاملترین قوانین برای هرگونه ساخت و ساز آمده است، همچنین بر اساس این ماده اعضای کمیسیون شامل افراد زیر هستند:

نماینده شهرداری

نماینده دادگستری

نماینده وزارت کشور

فردی از اعضای شورای شهر

این 4 عضو با تحقیق و تفحص مشورت های لازم را برا رای دادن انجام می دهند، البته بهتر است بدانید که نماینده شهرداری حق رای نخواهد داشت و برای تایید رای نهایی حضور سه عضو دیگر الزامی است.

 

در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به چه موضوعاتی پرداخته می شود؟

وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری جلوگیری از هر گونه ساخت و ساز غیر قانونی و برخورد با تخلفات ساختمانی است. بر اساس ماده یک قانون شهرداری ” هر فرد یا نهاد که صاحب ملک یا املاکی در محدوده شهری است، برای اینکه بتواند پروژه ساخت و ساز داشته باشد باید از شهرداری پروانه ساخت دریافت نماید.”

همچنین در این ماده آمده است که ” هرگونه ساخت و ساز در محدوده شهری که مخالف موازین پروانه صادر شده باشد، تخلف محسوب می شود و مامور شهرداری مجاز به جلوگیری از ساخت و ساز است.” علاوه بر این در ماده فوق ذکر شده ” در صورت وجود هرگونه مغایرت در ساخت و ساز با مواردی که در پروانه ساخت ذکر شده؛ شرایط برای جلوگیری از ادامه پروژه فراهم خواهد بود.” موارد عنوان شده به نوعی اصلی ترین وظیفه کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به شمار می آیند.

 

وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری برخورد با چه تخلفاتی است؟

با توجه به موارد عنوان شده رای صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری شامل تمام مواردی است که تخلفات ساخت و ساز جلوگیری می کند. افرادی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت می کنند با انواع تخلفات ساختمانی آشنایی کامل دارند، با این وجود باز هم ممکن است در زمان ساخت و ساز برخی قوانین را نادیده گرفته و دچار تخلف شوند. به طور کلی تخلفاتی رسیدگی به آنها جز وظیفه اصلی  کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به شمار می آید، شامل موارد زیر هستند:

ساخت و ساز بدون پروانه ساخت

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری با حق رسیدگی به تخلفات می تواند از ساخت و ساز های غیر قانونی و بدون پروانه در محدوده شهری جلوگیری کند. لازم به ذکر است که حتی تعمیرات داخل شهری نیز به پروانه ساخت نیاز دارد؛ علاوه بر این چنانچه پروژه ساخت و ساز در حوزه تفکیک اراضی باشد، پروانه ساخت می بایست پیش از تقسیم اراضی دریافت شود.

بی توجهی به عقب نشینی

بدون شک رسیدگی به تخلف مربوط به عقب نشینی ساختمان؛ وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به شمار می آید. با توجه به افزایش جمعیت و تقاضا برای داشتن خودرو های شخصی، گاهی در حین ساخت و ساز متراژ استاندارد برای عقب نشینی ساختمان رعایت نخواهد شد که در این حالت کمیسیون حق دخالت داشته و به تخلف مربوطه بر اساس موازین و قوانین برخورد خواهد کرد.

در نظر نگرفتن متراژ حقیقی

یکی از مهمترین مواردی که در زمان صدور پروانه ساخت باید به درستی عنوان شود، متراژ مکان است. در صورتی که در زمان بازرسی متراژ مکان بیشتر از میزانی باشد که در پروانه ساخت درج شده؛ فرد سازنده متخلف به انجام تراکم اضافی است و پروژه باید متوقف گردد.

بی توجهی به ساخت پارکینگ

یکی از مهمترین مواردی که در زمان ساخت و ساز باید مورد توجه قرار بگیرد، وجود پارکینگ در ساختمان های چند واحدی یا بناهایی با متراژ بالا است. البته برخی سازندگان برای اینکه بتوانند فضای بیشتری را به ساخت و ساز اختصاص دهند تا در نهایت به سود بیشتر برسند؛ از ساختن پارکینگ سر باز می زنند که این امر به نوعی تخلف محسوب می شود.

بی توجهی به استحکام سازه

وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری توجه به صفر تا صد پروژه ساخت و ساز است و در صورتی که برخی شرایط و ضوابط رعایت نشود، حق ورود به پروژه و بررسی میزان مقاومت و استحکام بنا و سازه را دارد.

رعایت نکردن موازین فنی و شهرسازی

برای اینکه بتوان از بهره برداری بهتری از ساختمان ها داشت باید موازین و قوانین فنی، بهداشتی و شهرسازی به شکل اصولی رعایت شود. این قوانین با توجه به نوع سازه متفاوت است و بی توجهی به آن ها تخلف محسوب می شوند و نیاز به بررسی خواهد داشت.

تغییر کاربری خلاف پروانه ساخت

یکی از مهم ترین موارد در زمان صدور پروانه ساخت، تایید کاربری مکان است. در واقع سازندگان در زمان دریافت پروانه نوع کاربری محیط را تعیین می کنند و در صورت هرگونه تغییر در نوع کاربری آن، وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ورود به قضیه و بررسی آن است.

 

وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در برخورد با تخلفات چیست؟

در مطالب فوق لیستی از تخلفاتی که کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری حق ورود به آن ها را دارد، را مطالعه کردید، اما سوال اصلی این است که در زمان ورود باید چه اقداماتی صورت بگیرید؟ وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در مواقع با این تخلفات، جلوگیری از ادامه پروژه است.

پروسه ارجاع تخلف به کمیسیون به این صورت است که در صورت اثبات تخلف، حکم توقف پروژه به صورت موقت صادر می شود و پس از تکمیل پرونده و بررسی مدارک به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ارجاع داده می شود. لازم بذکر است که در صورت توقف پروژه؛ پرونده باید کمتر از یک هفته به کمیسیون ارجاع داده شود در غیر این صورت ذینفع حق تقاضای رسیدگی را دارد.

 

 

در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری نحوه اجرا و مهلت پرداخت جریمه به چه صورت است؟

پس از بررسی های نهایی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری رای خود را صادر خواهد کرد که در بسیاری از موارد رای با جریمه نقدی همراه است. یکی از مهم ترین سوالاتی که در این شرایط پیش می آید این است که مهلت و نحوه پرداخت به چه صورت است؟ وظیفه اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در اینجا حکم می کند که تمامی شرایط پرداخت جریمه و مهلت آن در اختیار متخلف قرار بگیرد.

معمولا کمیسیون به مدت 20 الی 30 روز به فرد زمان می دهد تا جریمه را پرداخت نماید، البته دقت داشته باشید که بنا بر رای کمیسیون امکان پرداخت اقساطی جریمه نیز فراهم شده و افراد می توانند از این مزیت بهره مند شوند.

 

آیا می توان به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اعتراض کرد؟

بله؛ امکان اعتراض به رای کمیسیون در دیوان عدالت اداری امکان پذیر است، دلایل زیادی وجود دارد که شما به رای صادر شده اعتراض داشته باشید اما بر اساس قوانی تنها در موارد خاص اعتراض شما مورد قبول واقع می شود. برای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری دریافت پاکت حاوی تخلف ساختمانی باید برای مالک ارسال شود تا بتواند دفاعیات خود را در قالب فرم ارسال نماید.

رای نهایی باید به مالک ابلاغ شده و مدت زمان قانونی برای ارائه دفاعیات به مالک اختصاص داده شود، چنان چه در موارد عنوان شده تخطی یا تخلفی انجام گیرد، فرد می تواند شکایت خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نماید.

 

جمع بندی

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مجموعه ای از افراد متخصص و حرفه ای است که با توجه به موازین و قوانین شهرسازی، از ساخت و ساز های غیر قانونی جلوگیری می کند. افراد زیادی در این حوزه فعالیت می کنند که 4 نفر از آن ها درباره  رای نهایی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تصمیم گیری می کنند.

شما میتوانید با مراجعه به دفتر وکالت وکیل نبوی وکیل پایه یک دادگستری ، وکیل ملکی در شهر تهران از مشاوره ایشان در زمینه کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بهره مند گردید. برای هماهنگی و دریافت وقت مشاوره با شماره 09216982591 تماس حاصل نمایید و یا از طریق پشتیبانی سایت و شماره واتساپ با وکیل نبوی ، ارتباط برقرار کنید.

 

5/5 - (2 امتیاز)
, , , ,
مطالب مرتبط